Sunday 25 December 2011

Kerst en wenslampions

Voor hen die Kerstmis vieren wensen wij een
Zalig Kerstfeest.

Jezus, de Joodse man die men later ter dood bracht aan een houten paal en werd uitgeroepen tot de Zoon van God en de Beloofde Verlosser of Messias, kwam ter wereld op 17 oktober -4 van de hedendaagse tijdrekening.

Als men weet dat hij niet op 25 december geboren is kan men vragen stellen met het feest dat vele Christenen op 25 december vieren. Is het wel juist als wij hieraan blijven vast houden om die winterdag te gebruiken als familiefeest?

Om lekker gezellig samen te komen in de winter en samen gezellig te tafelen en te keuvelen is er geen bezwaar. Maar als men kerststalletjes, rendieren, kerstmannen gaat opzetten en allerlei flikkerlichtjes gaat installeren is er wel een probleem.
Wat hebben Kerstmannen, kerst-sleden en rendieren eigenlijk te maken met het gebeuren van oktober in Bethlehem, waar in die tijd helemaal geen sneeuw kon liggen?

Extra licht in de winter en een fris ruikende kerstboom in de kamer kan misschien geen kwaad. De gekleurde ballen en lichtjes kunnen extra sfeer brengen.
Maar hoe ver kan je hierin gaan?

Wij moeten ons bewust zijn van de heidense gebruiken en de mogelijkheden om verwantschap of het akkoord gaan met paganisme al of niet toe te laten. Dit jaar komt er zo bijvoorbeeld een mode trend bij waarbij men wenslampions op laat gaan. Men steekt een kaarsje in brand onder een kap of lampion waar men wensen heeft opgeschreven en hoopt dat bij het in de lucht gaan dat deze hete luchtballon je wensen omhoog brengt en zo in vervulling laat gaan. Duidelijk worden hier grenzen overschreden waar God niet mee tevreden zal zijn. Het is hoop richten op totaal iemand of iets anders dan de Ene Ware God.

Wie gaat die wensen in vervulling brengen? En waarom richt je deze verlangens niet in gebed tot God, maar schrijf je ze op een papier dat in de lucht gaat?

Duidelijk wordt daar hoop gesteld op totaal iemand anders dan God. Christenen en ware gelovigen in de Ene Ware God hebben hun hoop enkel op die Ene Ware God te stellen en niet op iets of iemand anders.

Men kan gerust bij het afsluiten van het jaar lekker samen komen om te tafelen en gezellig bijeen te zijn, maar steeds moet men er voor opletten niet tot heidense gebruiken te vervallen die voor God verfoeilijk zijn.

Eigenlijk zouden wij moeten inzien dat er slechts één feest voor God moet gevierd worden waarbij wij Christus Jesu zijn offerdaad tenvolle kunnen herdenken, en dat is 14 Nisan of de herdenking van de Uittocht van Egypte en van het Laatste Avondmaal en Jezus zijn Zoenoffer als Lam van God. Dat 'Paasfeest' zou ons Christelijk hoofdfeest moeten zijn en niet het feest van de godin van het licht, dat plaatsgrijpt op 25 december.

Lees hier meer over in:

Achtergrond Christelijjk Kerstfeest

Wie staat er vandaag nog stil bij de ware achtergrond van het Christelijk Kerstfeest? Herinneren wij de verlossende liefde van Jezus Christus die werkelijkheid is geworden? Vlees en bloed dat op een goddelijke wijze ter wereld is gekomen om mensen te verlossen. Durven wij aan die wereld te tonen welk een zegen wij in onze [...]



Jezus, Heer maar niet God
Jezus Christus, Messias, Heer, maar niet God 1.Geboren Op 17 oktober 4 jaar voor onze gewone tijdrekening werd er in Bethlehem een jongen ter wereld gebracht en door zijn moeder Maria in een kribbe gelegd, tijdens het verblijf op hun … Verder lezen


Voorspellingen van de Eniggeboren zoon


“Met de geboorte van Jezus Christus is het zo gegaan: terwijl zijn moeder Maria verloofd was met Jozef, werd voordat zij waren samengekomen bevonden dat zij zwanger was uit den Heiligen Geest.” (Mattheus 1:18 LEI)

Wat betreft Korte inhoud van lezingen: Bijgeloof en feesten

 Bart Lauvrijs heeft een stek waar hij over het geestelijk bestel wil nadenken. Citaat Korte inhoud van lezingen Bijgeloof en folklore   * algemene vragen: wat is bijgeloof?; wat is folklore?; bijgeloof in deze tijd; bijgeloof bij onze jeugd; iedereen is bijgeloviger dan hij of zij durft toe te geven; het verband met menselijke psychologie; [...]



Wat betreft Kerstfeest
Wat betreft KERSTFEEST Op de verscheidene webpagina’s van de Christadelphians kan je meer lezen over het Kerstfenomeen. Het is belangrijk dat wij er bij stil staan wat wij en hoe wij iets vieren. Citaat KERSTFEEST KERSTBOODSCHAP     Alle christenen van de wereld vieren elk op hun eigen wijzekerstfeest. Kerstfeest kwam slechts in voege in  [...]




Atheïsme en feestdagen

+



Jesus begotten Son of God #1 Christmas and Christians

The Anointed begotten Son of God 1.     Jesus and Christians All Christians think they do know Christ Jesus. We as Christians can only do hope that those who want to become a Christian and those who call themselves Christian sincerely would be willing to investigate who that Jesus from Nazareth, who was called the Messiah, [...]

Jesus begotten Son of God #2 Christmas and pagan rites

6. Interweaving with heathen or pagan rites We as sincere Bible Students and followers of Christ should take the Words of God into account and should know that God does not like us to interweave with heathen happenings and idolatrous things. Christmas time is not a season of revival and up-building in the Church of [...]

No comments:

Post a Comment