Wednesday 26 November 2008

400 jaar Baptisme

Het Baptisme bestaat 400 jaar en dat wordt gebruikt om dit te vieren.
Het thema van het jubileumjaar is ‘Kiezen voor verbinding'. Allereerst vinden ze zich verbonden met God. Baptisten laten met de doop op belijdenis zien, dat ze, op Gods uitnodiging, een welbewuste keuze maken voor een verbintenis met Hem. Maar zij kiezen ook voor verbinding met andere gelovigen, door zich aan te sluiten bij een plaatselijke gemeente, door als gemeente onderdeel te zijn van de Unie en door met andere kerken samen te werken in bijvoorbeeld diaconaat of evangelisatie.
Vroeger hadden de Baptisten volledig het recht verschillend te denken en zo konden zo wel trinitariërs als unionisten samen leven. De laatste jaren hebben de niet trinitariërs zich in vele landen moeten terug trekken en zijn ze over gestapt naar andere denominaties. In Australië heerst er nog veel vrijheid en kunnen daar nog niet-trinitarische gemeenschappen vinden. In onze contreien zijn het hoofdzakelijk trinitariers.
Dezen blijven nog wel als christenen kiezen voor verbinding met hun omgeving, vanuit de bewogenheid die Jezus ons heeft voorgeleefd. zij vinden het nog steeds geweldig als christenen, individueel en als gemeente, met ontferming bewogen handen en voeten te geven aan hun geloof!

> Kiezen voor Verbinding

No comments:

Post a Comment