Friday 28 November 2008

Prayernight

De Prayer Night, vroeger onderdeel van de Nationale Gebedsdag, is drie jaar geleden  losgekoppeld, het heette toen nog "Jongeren Gebedsdag". De Nationale Gebedsdag valt op dezelfde datum maar is overdag. Deze dag wordt in alle grote steden in Nederland georganiseerd en waar mogelijk kan de plaatselijke organisatie van de Prayer Night hiermee samen werken. Bijvoorbeeld om de zaalhuur en promotie samen te regelen.
Men wil graag dat jongeren met verschillende kerkelijke achtergronden elkaar en God ontmoeten.Alsook wordt de dag  en de nacht voorgesteld om samen je leven, familie, omgeving, buurt, school, werk, het land, Israël en de wereld aan het begin van het jaar aan God op te dragen en Hem te prijzen. De oprichter , de Evangelische Aliantie wil hiermee de plaatselijke gebedsactiviteiten onder jongeren stimuleren.
Een Prayer Night is een avond waarop gezongen en gebeden wordt in heel veel verschillende plaatsen in Nederland, maar niemand houdt iemand tegen om het ook in België te organiseren natuurlijk. Allemaal op 17 januari 2009.

>prayernight.nl

No comments:

Post a Comment