Wednesday 24 December 2008

Bijbelkennis ontbreekt in Italië

Het is slecht gesteld met de Bijbelkennis van Italianen. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek in opdracht van de Katholieke Bijbelfederatie.

Slechts 14 procent van de Italianen is in staat een serie vragen over de Bijbel correct te beantwoorden. Ongeveer een kwart van de Italianen las het afgelopen jaar wel eens een Bijbeltekst; 32 procent noemde zich een regelmatige kerkganger. Desondanks noemt een ruime meerderheid van de ondervraagden zich rooms-katholiek.

Dat verbaast Co Kaptein van de internationale zendingsorganisatie European Christian Mission International niet. „Het bevestigt waar wij dagelijks tegenaan lopen, namelijk dat veel Italianen niet geïnteresseerd zijn in het Evangelie omdat ze het al denken te kennen. Maar wat Italianen kennen, halen ze nauwelijks zelf uit de Bijbel. Er is dan ook zelden sprake van een levende relatie met God. Langdurige vriendschappen met christenen lijken een van de weinige wegen te zijn tot het leren kennen van het volle Evangelie.” Kaptein ziet daarvan vruchten op zijn werk in de Zuid-Italiaanse provincie Calabrië.

Ook paus Benedictus XVI neemt de uitkomst van het onderzoek serieus. Onlangs organiseerde hij een Bijbelleesmarathon. Verder had de gewone bisschoppensynode van het najaar als thema ”Het Woord van God in het leven en de zending van de Kerk.”

Bron: Reformatorisch Dagblad

No comments:

Post a Comment