Monday 22 December 2008

Kertstallententoonstelling in diest

In de Allerheiligenkapel in Diest vond vorig jaar voor de eerste keer een tentoonstelling van kerstkribben plaats. Het initiatief werd een voltreffer met  drieduizend bezoekeres en krijgt dit jaar een waardig vervolg in datzelfde, unieke kader.

Het moet in de streek van Ernest Claes zowat de enige kerststallententoonstelling zijn. Vergeleken met de editie van vorig jaar, zijn er tal van nieuwe en ongeziene kerstkribben en stalletjes bijgekomen. Ze komen letterlijk van overal.
Er zijn onder andere de alsmaar groeiende verzameling van de Diestse deken Felix Van Meerbergen en de verzameling van de norbertijnerpater Masure.

Alle continenten zijn vertegenwoordigd. Vooral Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Oost-Europa. Met deze kribbententoonstelling wil men in Diest aan catechese doen. Het gaat om meer dan folklore. Het is een manier om mensen bij elkaar te brengen in hun zoektocht naar het kerstmysterie en naar solidariteit.

De kerststallententoonstelling in de Allerheiligenkapel in Diest is gratis te bezoeken van 21 december tot 4 januari, dagelijks van 14 tot 17 uur (gesloten op 25 december en 1 januari). Info: Felix Van Meerbergen, Oscar Nihoulstraat 4, 3290 Diest, telefoon 013/31.14.11, e-mail felixvm@skynet.be.
Kerststal uit Peru.

Kerststal uit Peru.

Kerststal in olijfhout.

Kerststal in olijfhout.


No comments:

Post a Comment