Wednesday 31 December 2008

Meer training voor werkers met Jesus-film

De leiding van het Jesus Film Project wil zich meer toeleggen op het geven van trainingen aan mensen die met de Jesus-film werken. Zegt Scott Pendleton, die de dagelijkse leiding van het project heeft.

De Jesus-film, een initiatief van Campus Crusade for Christ, wordt gezien als ’s werelds belangrijkste evangelisatiemiddel. Miljarden mensen hebben de film al gezien. Campus Crusade denkt dat meer dan 225 miljoen mensen als gevolg van de film tot bekering zijn gekomen.

De film is inmiddels in ruim 1050 talen vertaald. Campus Crusade for Christ heeft nog zeker 500 talen op en lijstje staan waarin men de film ook wil aanbieden. “Maar dat zal allemaal minder snel gaan dan we wel wensen”, zegt Pendleton. “In 400 van die talen wordt nog gewerkt aan een vertaling van het Bijbelboek Lucas. We zijn nog niet zo ver dat we de Jesus-film al in die talen kunnen vertalen.”

Pendleton zegt dat het werken met de Jesus-film nog efficiënter kan als de mensen die ermee aan de slag gaan, daar goed op voorbereid worden. Daarom wil men meer gaan inzetten op training, zowel van individuele werkers als van organisaties die de Jesus-film gebruiken.

Bron: Manna-Vandaag.nl

No comments:

Post a Comment