Tuesday 30 June 2009

Demonen in dienst besproken

Vorige en komende zondag is het gespreksonderwerp Demonen.
Bestaat er een Demon of een geest die aanspraak kan maken op andere geesten of zich in personen kan nestelen. Wat is bezetenheid? Hoe zijn mensen met epilepsie te aanschouwen. Worden zij op het moment van een aanval door geesten in beslag genomen?
In onze diensten van deze zomer gaan wij daar dieper op in.
Lees hieromtrent > Is een Demon een op zijn eigen bestaande geest?

2 comments:

  1. Geloof in geesten en in bezetenheid komt vrijwel overal ter wereld voor. Alleen in westerse landen is het veel minder. In Londen vond maandag 6 juli een congres plaats over de invloed van geesten in de geestelijke gezondheidszorg.
    Melba Wilson, leider van het programma Delivering Race Equality (DRE), presenteerde haar onderzoek onder moslims. Mensen met een islamitische achtergrond zoeken de oorzaak van psychiatrische klachten vaak in verkeerde daden, in bovennatuurlijke oorzaken zoals geesten, vervloekingen en demonen, en in bijgeloof.

    Lees meer > „U bent behekst, we moeten offeren” > http://www.refdag.nl/artikel/1419575/U+bent+behekst+we+moeten+offeren.html

    ReplyDelete
  2. Is er een verband tussen het woord duivel en demon? Men zou kunnen denken dat demonen meerdere duivels zijn. Of gaat het om mensen wiens geest in beslag genomen  of bezet is geworden door buitenaardse wezens, idolen of door vreemde goden? In sommige bijbelvertalingen wordt voor het woordje demon trouwens 'vreemde goden' gebruikt.

    Onze broeder Kyle Tucker gaat hier dieper op in. > Demons #1

    ReplyDelete